Używana samodzielnie, aplikacja nie tworzy żadnego konta: wystarczy ją odinstalować, aby
usunąć wszystko, co zawiera. Konto istnieje tylko w przypadku trybu
rodzinnego.
W aplikacji
Otwórz Family Pocket.
Przejdź do Ustawienia → Rodzina.
Dotknij Usuń moje konto rodzinne, a następnie potwierdź.
Usunięcie jest natychmiastowe.
Bez aplikacji
Jeśli odinstalowałeś(-aś) aplikację lub zgubiłeś(-aś) telefon, napisz na adres
atria.eponym@gmail.com
z tematem „Family Pocket – usunięcie konta”, podając nazwę rodziny i swoje imię w aplikacji
(a w przypadku rodzica — adres swojego konta Google). Weryfikujemy zgłoszenie i usuwamy konto
w ciągu 30 dni najpóźniej.
Co zostaje usunięte
Twoje konto i Twoje miejsce w rodzinie.
Wszystko, co Twój telefon wysłał do usługi rodzinnej: operacje, kategorie, cele i
wpłaty.
Jeśli jesteś ostatnim rodzicem: cała rodzina, wraz z danymi wszystkich jej członków.
Po usunięciu nic nie jest przechowywane. Notatnik zapisany w Twoim telefonie pozostaje
nienaruszony, dopóki nie usuniesz aplikacji.